Barang Baby

kandungan dh masuk 7 bln tp x beli apa2 pn lg. prgi mall bhgian barangan baby dh dua ke tiga kali. tp balik dgn tgn kosong. confius nk beli apa. mommies boleh guide apa yg pnting? kalo bleh nk yg basic n btul² perlu je sb kekurgn budget..

2 Balas

1. Baju baby lengan & seluar panjang - 5 psg (utk mlm) 2. Baju bby lengan pendek/rompers - 5 helai (utk siang) 3. Changing mat 4. Pampers 5. Napkin (utk bedung) 6. Booties & mittens - 3 psg 7. Beg baby (utk stay in hosp/travel) 8. Tilam bby (klu perlu) 9. Manual breast pump 10. Wet tissue 11. Nursing cover 12. Towel mandi bby Ni plg basic yg perlu ade utk bby. Boleh tmbh sket2 ikut bajet. Better beli on9 sb boleh dpt lg murah 😃

Beli kat shopee je boleh lana fikir Beli baju newborn sikit Napkin satu set (9 pcs kot) Barut 5-10 pcs Tub mandi / besen Nappy cream Putik kapas Pampers newborn 4 packet terus Lapik tukar lampin Wipes Minyak telon / kayu putih Tuala Collector/pump susu Barang pantang beli dulu

5y ago

Kat shopee banyak murah wak kalau pandai cari . Collector tu pun boleh beli RM7 je kat shopee .