Persediaan barang baby

Haii ada yg sudi share barang² baby n barang berpantang? Sy nak masuk 7 bulan sudah tp blum beli apa2 brg tq in advance 🫰

2 Balas

Ni pula barang keperluan. Yang X tu saya dah beli, cuma beli sikit sikit dulu. Nanti baru tambah. Mana yang takperlu abaikan ya. Baby baju - [x] sleepsuit 3 set - [x] lapik baby 1 unit - [x] mitten booties cap 5 set - [x] set baju snap up button romper 3 set - [x] bedong strip 2 / bedung biasa 4 - [x] barut / binder 5 set - [x] set baju rompers 5 set - [x] handkerchief 3 pcs Baby mandi - [ ] tisu kering - [ ] tungku baby - [ ] minyak telon - [ ] baby oil - [ ] sikat + nail clipper - [ ] cotton bud - [ ] besen mandi - [ ] oral cleaner - [x] tuala baby 5 helai - [x] pampers - [x] baby wipes 240pcs - [x] baby shower gel - [x] kapas bulat - [x] sabun baju baby Keperluan susu - [ ] drying rack - [ ] sterilizer - [ ] botol susu - [ ] milk warmer - [ ] feeding cup - [ ] syringe 1ml, 3ml, 5ml - [x] milk collector Mommy keperluan - [ ] Bra - [ ] Supplement susu / tenaga - [ ] Bag baby - [ ] Bengkung strap - [ ] toilet bowl tangas - [x] Maternity Pampers - [x] stockin Pantang - [ ] air rebusan akar kayu / herba - [ ] scrub kunyit pelipat - [ ] minyak urut terapi - [ ] sitz bath (air garam) - [ ] tungku

kalau sy beli yg basic ja. tu pun beli sikit² start kandungan 3 bulan supaya duit tak rasa keluar banyak sgt sekali beli. *baju lengan panjang dan pendek, *kain lampin 1 pack *tuala *topi *tuala bedung baby *mitten & booties *pampers newborn *syampu dan mandian baby *minyak telon *set tilam baby

2mo ago

tqvm sis sharenya 🫰❤️