baby bergerak??

kandungan dah nak masuk 5 bulan... betol ke ibu dh boleh rase baby dia bergerak dalam perut?? please bagi penjelasan? sebab kadang terase kadang tak rase pun baby bergerak...☺️

35 Balas

normal sye 14minggu daa gerak, nak masuk 5bulan asik tendang perut mummy dia je mungkin nak ajak borak bosan dlm perut 😂

Saya 18minggu ++ rsa macam vibrate soft je😅 even dh nak masok anak kedua, lupa pulak rsa bby bergerak tu macammana 🤭

4y ago

Sama lah Kita 😂😂😂 Boleh lupa plak

Setiap org berbeza sis. Macam saya juga, masa pregnant anak pertama tahun lepas, tak rasa sangat pergerakan baby.

sy perut masuk ja 5 bulan dh trsa baby kick tu..skrg 5 bulan 2 mnggu,tersangat lah aktif..kuat sngt tendangan

16week dh rasa tp x kuat ..skrg dh 22w6d lg kuat menndng kdng2 ngilu kt pundi kncng....semkin aktf

Ye. Tpi lembut2 je. Klu dia dah besar lagi makin besar makin kuat la dia menendang tu. Hehe

5 bln tu tk rsa sngt slow je.. Nty klau da 6bln ke ats lgi kuat rsa bby gerak..

Saya plk starts 17th week.. tpi it depends jgk pda preggy mommy..😊

boleh ko bu ,saya kemarin pas 4 bulan sudah bergerak 😍😍😍

20 weeks dah boleh rasa gerak2 halus, mcm perut berkeroncong.