baby bergerak??

kandungan dah nak masuk 5 bulan... betol ke ibu dh boleh rase baby dia bergerak dalam perut?? please bagi penjelasan? sebab kadang terase kadang tak rase pun baby bergerak...☺️

35 Balas

Sis mcm saya je . Baby sebenarnya gerak tapi pelahan je . Tu sebab kita tak brapa nak rasa sgt kod . Saya baru berapa kali rasa tendangan yg kuat . Tu pun tkda la smpai bergegar perut . Kita doakn je baby sihat2 kat dalam tu . Aamiin .

Sy dah nak masuk 21weeks. Tak tahu rasa kick tu mcm mana. Tumbuk ke kick confuse. Bila sy saje2 goyang2kan perut, lepas tu baru ada rasa macam meletup2 dkt kulit perut. Susah nak rasa sangat sbb perut tebal 🤣

Saya mula rasa masa 16Wks. Lepas tu masa 20-22Wks tu mcm kurang je kadang mcm tak rasa apa. Masuk je 28Wks, terus boleh rasa baby gerak dgn constant. Mcm tau je momma dah start kena buat kick count 😂

Setiap org berbeza. Mcm sy doc kata perut nipis so 15/16week da rasa , mula2 rasa mcm kena jentik haha skrg 18weeks lagi aktif dia bergerak . Kuat sikit da rasanya 😅 excited sgt sbb first moment 🥰

Saya 4 bulan lebih dah rasa . Ikut perut juga sis klau perut jenis tebal agak lambat sikit nak rasa gerakan tu? Kita suke sngat klau setiap hari gerak bahagia nya hati terus 😊😊

Dah rsa... Skrg da 23 week... Mmg hri2 rsa gerk.. Pstu ada dua hri xrsa gerk ppe... P hospitl.. Kena pertikai plak...blum 28 week.. Bby xgerk pun dtg hospitl...

4y ago

Baiklah sis.. Trima ksih... Nnti kalau jdi lg... Sy try...

Stiap org ketebalan perut berbeza..ada yg jnis tebal sush nk rs..just mcm wave je..mcm sy ritu ms preggy mggu ke 20 dh rs bby gerak dh 😉

iyup betul awak. .sy seawal 17weeks dah rasa. . doc kata rezeki awk dpt rsa asl. .dan atas faktor prut nipis sama. .so cpat rsa. .

Saya dh msok 25 minggu baru rasa sis😂sy pon risau jgk tp sebenarnye ia bergantung pada individu masing2..jangan risau ya😍

Saya dah rasa sis 5bulan.. Tapi tendangan dia tu xberapa kuat laa . Kalau kita perhati je perot mula ada aksi sana sini 😆