Saiz Perut

Dah 4bulan. Tpi perut tk npk pun. Tk mcm ngandung. Normal kee. Masa awl2 dulu npk cm buncit. Skrg kurang dhh

22 Balas

Normal..awal lagi tu..t masuk 7 bln..nmpk la perut tu..xpayah risau dgn saiz perut..apa yg paling penting d utamakan..bby kat dalam tu..☺️ saya suke je perut kecik..t lepas bersalin nak kempiskan semula sng..chill la sis..

Bersabarlah, tunggu nanti masuk 7-8bulan+ kang, haaaa. Siap laa. Sye dulu pon bising jugak perut mcm kecik sgt je, ni dah masuk 8 bulan. Naya rase, menyesal duk bebel2 dulu sbb nk bwak badan pon tak larat sekarang ni 😂

buncit sbb angin , sama laa mcm saya .. but now mcm tak mengandung biasa je .. tapi still jgn buat kerja berat sgt tau sbb maybe kita punya rahim kecik tu sebabnya tak nampak sangt

Saya baru 3 bulan dh nampak dh..😅..nurse periksa pon rasa pelik..beso sgt kate nye..scan2..alhamdulillah..bawak 2 nyawa skrg ni

Sy dah 8 bulan pun kecik je perut, kdg asyik orang tego je keciknya perut keciknya perut, terasa jugak, tapi takpe as long as kita tau anak kita oke.

Normal. Sy dah 8 bulan baru nampak. Tu pun org tak sangka 8 bulan dah. Yang penting ketinggian rahim sama dengan week pregnancy kita.

4y ago

Sama sis. Sy dh 8 bln stgh pun perut comel je. Alhamdulillah senang nk buat kerja. Org ingat baru 5 6 bln 😄

Normal sbb bergantung pada org. Yg penting setiap kali check up, perkembangan baby sama dgn usia kandungan.

Normal sis,yg penting tiap kali pg check nurse kata bby sihat..sbr ya,lm2 nnt nmpk la bby bump tu😊

sy pun masa 4 bln org xtahu pregnant.. msuk 7bln bru nmpk skit.. skrg 9bln dh mcm tong drum dah..

X kesah pun perut kecik ke bsar asl kn bby shat je.. Sya skrg da 28week perut pun cm kcik je..