Apa Itu Induce??

Kandungan dah 38w 1d tapi Doktor kk refer hospital untuk induce sb kncg manis tinggi sgt..tghhari dtg hospital sampai lah skrg masih xde buat apa2..sy xphm proses induce mcm mane, minta terangkn..tmksh

2 Balas

Induce tu utk kita bersalin paksa. Tanpa rasa contraction natural mcm tu. Sakit dia lg sakit dri natural punya tp kalau sis boleh tahan. Alhamdulillah la. Mungkin esok pagi induce? Tengok bukaan sis jugak. Sy pun kena induce tp masa due la.

Induce ni msuk ubat ikut kemaluan kita.. Utk paksa buka laluan tuk baby.. Klu I duce kali pertama x buka dokter akn msuk ubat utk kali 2..insyaallah sis doa yg Baik2 semoga dipermudahkn semuanya..