Kne Induce Lg 2 Minggu

Assalamualaikum ibu2 nk tnya mcm mne nk cptkn bukaan lpas induce, td sy ade appointment OnG, doc decide 38w kne induce sbb kndgn ptme sy ceaser and kli nie ade darah tnggi. Sy xde pglmn merasa contraction, jd ble nk kne induce mmg gerun lah, bleh bg petua xibu2 semua, thanks in advance semua ?

2 Balas

Aduduh...pengalaman contraction kena induce tu memang rasa tak boleh bernafas! Kalau diberi pilihan induce atau elektif c-sect, saya pilih c-sect saja. Baby saya sekarang 13 bulan, try to induce 12 jam tahan sakit end up kena emergency c-sect. Perut nak meletup, bawah mendapat, perut mendapat! Trauma saya nak hamil lagi buat masa sekarang.

Jgn tgl doa nabi yunus..semoga dipermudhkan..