induce belon

sapa ade pengalaman induce belon? saya dh induce dri jam6 pagi sampai lah skrg dh 8 jam tak rasa contraction sgt … rasa macam sengugut jee tu pun jarang2 . risau bukaan tkde jee sb tk rse skit sgt😭

5 Balas

Berpengalaman belon kt hospital serdang masa ank sec. Skrg bakal ank ketiga 38w dgr2 hsnz induce ubat dulu. Belon ni mcm step seterusnya. Kat serdang dia trus guna belon. Lama jugak la duk wad nk tnggu belon jatuh. Lpastu doc intern kerap sgt cek jalan. Berebut2 nk cek 😔

3w ago

induce apa tu depends on condition kita masa tu selalunya. lain orang lain. kalau tak ada bukaan lagi, dia takleh nak induce belon, jadi dia akan induce ubat terus. atau kalau bukaan dah lebih 4cm pun dia akan induce ubat terus. kalau masa nak induce tu bukaan baru 1-3cm, probably dia akan start dengan belon atau pecahkan ketuban.

Sy induce belon. Rasa nak berak. Pergi toilet, tiba2 belon jatuh dalam lubang jamban terus pergi lb..belon rasa sengugut sikit. Time sengugut sy tido. Induce drip paling sakit

senggugut tu rasa sakit awal² nak buka jalan lah tu kalau awak induce belon ke ubat ke sakit normal ke..lama² nanti makin sakit dan sakit..sabar ye ibu

Sy pernah induce belon, ubat, drip. Semua rasa biasa mybe sbb dh cucuk ubt thn sakit. Tunggu dlm LR 12 jam still 4cm last2 e-czer huhu😑

sy induce belon, awl2 je senggugut kejap2 then takde. esoknya dktr cabut belon, check bukaan dh 4cm, terus suruh siap2 nk tolak LR.

4w ago

masa nk pasang belon bukaan 1cm. masa bukak dh 4cm. tolak LR baru pecahkan ketuban, smbung induce drip.