baby gerak

kandungan berapa minggu ye dpt rasa baby gerak..n rasa dia mcm mne..hehehhe

82 Balas

Pregnancy bby first.. 18 week dah start rasa. Mcm angin je. Now 20 week, time mlm nak tido, aktif je dia gerak. Lyn bby dulu sat, baru lena. Seronok je rasa 😁

saya 20w baru rasa, mula-mula rasa macam ada belon meletup. tapi meletup yg slow & kecik jela. tapi lama-lama rasa la makin kuat dia bersilat dalam tu. hehe.

5y ago

samaaa..sy pn start rs ms 20 weeks mula2 slow je

Sy hari tu 16-17 week ada rasa sperti berdenyut2..skrg 24 week kerap rasa baby kicking tp x kuat la..baby kerap kicking bila ibunya lapar 😁

Saya pun xsabar nak rasa baby bergerak sis. Dah masuk 14weeks tp belum ada rasa apa2. Kadang2 rasa risau sangat. Semoga semuanya okay je. #1stbaby

Mgu 18 19 ada rasa sikit2 tp tak sure. Lepas mgu 20 ke atas baru rasa betul2. Lepas tu mgu 21 22 23 setiap masa rasa gerakan baby😀

Sy Kurus so sy dpt Rasa awal 11week.. bergantung pd ketebalan lemak ibu masing2.. kebiasaannya dokter akan ckp bila 4bln kandungan..

Mula mula rasa manja manja je. Macam angin tp tak sakit ke apa. Masuk 28 minggu ke atas, fuh dia punya gerak, bergoyang perut.

Alhamdulillah 19weeks dah rasa mcm kena senggol2 manja. Lagi2 malam nak tidur lg rancak. Doakan sy dan baby sihat yaaa..

Sy 20week dh rsa tp haluss jee.. Skrg 23 week lebih aktif sikit jer.. Mybe sbb perut tebal kot so x rsa sgt.. 😂 😂 😂

Sy baru rasa sikit skg 15 week. Tu pn sbb batuk selsema, batuk kuat sgt mgkin baby tekejut then terasa geli2 kat perut.