Rasa pergerakan baby dlm perut

Hi mommy semua. Saya first mom. Just nak tanya mcm mne rasa baby gerak2 tu ye? Sbb sy dah 20week lebih. Start smlm ada rasa mcm benda gerak bawah perut dengan tepi perut. Rasa mcm angin yg mcm kembung perut tu. Tapi bukan angin. Taktau nak ckp mcm mne confius hahahaha. Bila letak tangan tak rasa. Bila tak letak tangan dia rasa lagi gerak gerak tu😂 #firstmom #ingintahu

8 Balas

sma la mcm sy..hri ni 20week rasa gerak2 ja bwah perut bila ltk tngn xrasa plk..sllu sngt rasa mcm Tu..nurse ckp baby la tu gerak2🥰..kalau baring Lgi kerap rasa Dy gerak2..kdng2 Prut mengeras Suka jgk tekan2 Pas Tu Dy lari posisi lain pulak🤭🤭..first mom bila baby gerak2 Tu excited sngt rasa🤭

1y ago

sbb nya baby Makin besar bila Dy main2 dkt dlm akn mengeras ..mungkin jgk sbb sembelit atas gas dlm prot Kita..n semua Tu normal ja jgn risau..Tu mkna nya baby membesar dngn baik..

Baby gerak lah tu. Cuba nanti kalau rasa macamtu, pegang je lama lama perut tu tekan sikit sikit mesti rasa macam kena tendang ke atau baby gerak. Takpun kalau rasa mengeras tu tekan sikit sikit mesti rasa degupan jantung tu

1y ago

Wahhh yeke sis. Okey2 nanti sy cuba. Sbb perut sy tebal. Bila nk rasa tu mcm susah sikit. Hahaha Dia rasa bergerak dlm perut bila tgh rilek2 and tgh baring mengiring ke kanan. Ha time tu mmg kerap rasa

saya pun ada rasa semalam. . rasa bergetar . Bila sentuh tkda plk . Ada 3kali lah macamtu .Angin bergetar . Esok masuk 20w . Sis rasa mcmtu jgk ker ? saya pun first preggy ni

1y ago

ya sis . Kalau saya , dia sbelah kira tepi pusat dan rasa bergetar di tengah² pusat . tpi kalau difikirkan , baby kedudukannya masih di bawah pusat pulak kalau 19w+ ni 😅 pagi ni pun ada rasa jugak td tpi bawah pusat

Kalau rasa bergetar tu , tu dye tersedu 😅 nanti kalau dah 27w lagi selalu terperanjat . Hehee , naik 28w dah rasa dye mengeliat menendang ..

saya pun confius sebab first mom jugaa. entahh macam mana rasa baby bergerak tu pun saya still confius 😅😂

saya pun semalam rasa macam tu.. saya pun comfius juga.. firstmom dah 19week 4hari saya 😬😬

1y ago

Kan awak!!! Rasa confius. Baby gerak ke atau anginnn! Hahaha kalau baby yg gerak2 Alhamdulillah sgt2 boleh tau dah dia aktif dlm perut mummy dia😍❤️

Saya dah masuk 20w. Belum feel apa² tapi perut dah tambah berat.

Gerakan janin la tu. Enjoy the moment

5mo ago

dia mcm denyut2 tak? sy 16w sllu pegg bwah pusat dia denyut2 mcm nadi , tu bby ke?