Berat badan

Kandungan baru 32minggu... Stress badan naik 9kg dah dari sblm mngndung... Xcepat lapar tapi gastrik sentiasa dtg on time,,perut kena isi baru gastrik hilang.. ada apa² info nak elakkan berat naik mendadak trmstr ke3... Sy xda gdm.. sy ney jenis yg mkn sekali sehari je.. tp bla prgnnt ank ke 2 ni asal tgh mlm perut mnta isi..xisi xdpt tdo🥴🥴🥴malas nak on diet lepas bersalin mcm ank 1st dlu.. dr 80kg balik asal 49kg.. bkn senang nak diet🥴🥴

4 Balas

Makan sedikit tapi kerap,.. Sy pun hari tu 30w berat naik banyak.. Sepatutnya 1.2kg je tapi naik sampai 1.8kg,..tadi checkup.. Berat statistics, alhamdulillah berat baby pun 1.87kg(normal)..risau dah turun byk, sbb berat turun naik.. Sepatutnya esok checkup tapi mengejut harini dok nak checkup (tanpa persediaan), risau juga dgn hb.. Alhamdulillah, nasib baik naik 11.1.. Dan semua ok.. Allahu berdebar dibuatnya 😂.. Ingat nak hari nie mkn byk tapi x sgka lak harini terus checkup 😅.. Yg tgh mlm tu if lapar, mkn dlm kuantiti sedikit.. Or if ada makanan yg boleh cover rasa lapar tu..

Sama2.. dah naik 11 kg 34 minggu.. tidor awal skit.. minum air bila lapar.. mkn banyakkan protein supaya tahan lapar lama skt

Saya 32w pun berat naik 9kg. Tapi doc nurse takde cakap apa pun. Dia cakap berat naik cantik je.

2y ago

normal tu sis... berat naik masa mengandung ni bukan pada baby je... byk faktor lain contohnya air ketuban, darah dll

Kerap makan makanan seimbang dlm kuantiti sedikit