Berat naik mendadak

Hi mommies. Normal ke berat naik smpai 4kg sbulan. Sy dh seram nk pergi klinik awal bln nnti🥴🥴🥴. #23weeks6days

2 Balas

kena ikut cadangan berat berdasarkan bmi awak kt dalam buku pink.. saya hari tu dalam masa 3minggu naik 2kilo, kena pergi klinik kesihatan.. bila pergi klinik kesihatan, doktor tak buat check up apa² pun.. cuma pantau sahaja

nk tau normal ke tak kene tanya misi yg jaga awak tu..dia kira bmi awak, n akan bgtau berapa kG berat awak boleh naik dalam masa seminggu..kalau sy, sy xcukup berat badan, sy boleh naik 0.56 kg seminggu..