Jantina boy/girl

Kandungan 12 minggu, dah boleh tahu gender ke? Ada ke yg pandai tengok and boleh nampak thru gmbr ni? Sorry excited sikit. First baby haha. Tak tanya doctor yg scan ni sbb doc ni pelik sikit. Semua kena add charge utk dgr jantung, gender. Dia kata jantung tak boleh dgr lagi ye 12w. Saya diam je, Padahal saya dah dengar jantung baby seawal 7w lagi haha. Saja je tanya dlm ni huhu

Jantina boy/girl
28 Balas

Biasanya awal lagi nak tengo gender 12w ni.. Tp masa scan tu blh try tanyakan yg scan tu kalau kot2 nmpak gender. Mcm saya masa buat NT scan 12w5d camtu husband saja tanya kalau kot2 nmpak gender. Doctor tu kata nmpak mcm girl tp tak 100% tepat sbab masi awal. Tp lepastu setiap kali scan and buat detail scan mmg scan girl juga. Smpai skrng 37w pun doctor masi ckap girl juga burger sign.

8mo ago

Saya dulu 5weeks dapat jer dengar jantung baby. Buat kat Klinik swasta..

kalau technician atau doktor yg scan tu hebat dia boleh nampak dah. baca USG ni ada skill dia. saya haritu pun scan 12 week doktor tu boleh nampak dah gender. tapi dia pun kata awal lagi sebenarnya jadi tak berani nak yakin 100% cuma dari yg dia nampak masa tu most probably boy dia kata. memang betul pun.

8mo ago

ya betul. sebab tu kata, kalau keadaan mengizinkan

Saya tau gender anak sulung masa 13w by scan tapi dr cakap nak confirmkan gender kena tunggu 18w ke atas. Hehe tapi memang tiap kali scan & sampai baby keluar memang gender yang sama macam 13w tu. Gambar awak ni takleh nampak gender dia. Gambar ni tak focus dekat kemaluan dia. Ni gambar side tepi

maaf tegur ya. gmbr scan adalah aurat. kalau boleh nmpk pon possibility nk slh still tinggi. nnt awak buat detail scan masa 18-26w. inn shaa allah ketepatan tu lebih tepat😊🫰

8mo ago

ya saya pun dah baca. mufti kata bukan aurat. terima kasih ya share 💜

saya pon tak sabar sis nak tau gender baby skrg 10w... kena tunggu besar sikit... masa 7w tu dah nampak jantung baby, dan ade morning sickness yg teruk padahal ni mengandung kali ke 5 dan anak yg ke 4.. anak saya 3org girl.. doakan saya dapat baby boy ye korang 🤗

klu bce kt google, by 12 weeks, gender baby da tbentuk.. tp nk tgk tu slalu nye 16 weeks ke atas bru nmpk & sono knfiden utk bgtw.. Tp its ok mommy.. bkn sekali dua kte scan.. byk kali.. so klu x nmpk kali nie, next tyme bley tgk lg..

Memang tak boleh dengar lagi. Setakat dengar degup je lah, tapi xboleh check rythms, tu lebih penting. Tggu 19-24w baru tahu gender. 12w ni sgt kecil lagi besar kacang

Hi sis, lebih Baik tanya doctor ye pergi ke klinik swasta utk sakit puan punya dekat Sana Ada scan untuk gender apa kalau gender Ni dah boleh nampak dalam 3bulan.

hi sis. biasanya xnampak awal2 ni.. try scan waktu week 20.. insha'Allah blh nampak gender ☺️ happy pregnancy mommy ❤️

Hehe tgk dr jgk, ad dr tahu tgk nub bby. Sy thu sbb tgk nub n angle. 🤣🤣 bila detailed scan mmg btul. Cuma kena teliti btul2 agak sukar.