kulit baby ruam

Ada suggestion utk guna cream apa untuk ruam baby?

kulit baby ruam
13 Balas

Sil sy nurse..die bgtahu jgn letak sebarangan krim/bedak..kot la baby kite allergic ke ape..ank sy pernah Naik ruam mcmni Ms dlm pantang..doc suggest tukar mandian..lepas tukar mandian alhamdulillah dgn izin Allah ruam Makin berkurang..xsmpai seminggu Pon rasanye hr tu..tp depends pada ibu2 sekalian..only us know what is the best for ours..

Kalau anak sye ruam, xkisah lah ruam dkt mna2 pun, even bontot pun sye sapukan minyak nie pada anak..Cepat sgt hilang ruam kalau pakai ini. Minyak nie multi function.Sblm nie letak cream2 baby xberkesan pun. Letak nie kalau dkt benjol/gegata xsmpai 1 hari hilang dah.

guna versaline ni sis. cpt je baik. letak pagi ni, pagi esok dah surut dah ruamnya. Murah pun murah rm5 je 1 kat farmasi. Anak saya ruam kat bontot sampai mengelupas saya letak ni je alhamdulillah 2 hari dah surut dah ruamnya.

1y ago

Boleh Ke Utk baby. Anak sy pun ruam. Risau sungguh sy. Nk nangis. Ruamnya sampai Ke belakang badan

saya pakai organic cream tiub kaler merah, alhamdulillah serasi. mommy keja try an error. tapi kalau dah lama sangat takmau elok, better bawak jumpa doctor je.

ikut jenis kulit baby jugak sis. mcm anak sy serasi dgn cream herbal blend shaklee dan mandian pakai sebamed. kene try and error.

Anak sy kulit sensitif..sy x sapu krim tp sy sapu minyak argan..sapu nipis n insyaAllah dlm 2-3 hari kulit akn beransur elok kembali

Haritu baby saya kene ruam mcmni la sampai luka2 dia garu2 tapi saya pakai kan dia krim klinik n ada krim ni nama dia subalm

Sama mcm anak sy. Musim panas skg cepat naik ruam. Sy try pkai diaper cream sebamed. Dh kurang timbul dan merah2 selepas skli sapu.

Sis, cuba letak tepung ubi..skejap je okay..sy dh cuba..pastu ank saya dh xda ruam kt leher tu..😀

Musim sis. Bby kuat peluh. Sye lps mandi bby slalu ltak bedak.