Tangan kebas 25 weeks

Kalau tangan kebas masa 25weeks tu kenapa ya? Bila genggam tangan dia rasa kebas kalau ambik barang kat bawah pun rasa tegang rasa kebas. Tu kenapa ya mommy ?

2 Balas

Ni simptom hormon imbalance kesan daripada pregnancy. Kalau simptom ni berterusan sampai lepas bersalin, rujuk pakar orthopedik. Boleh jd puan sebenarnya ada masalah dgn saraf dari sebelum pregnant dan masalah ni triggered masa tgh pregnant. Doc biasanya akan prescribe ubat saraf mcm neurobion tapi ubat ni farmasi x galakkan amik masa tgh pregnant.

1y ago

Normal je. Sbb contraction ni ada 2 jenis. False contraction dgn true contraction. False contraction atau braxton hicks ni hanya dtg sekejap dan x kerap. Lebih kpd persediaan utk kita hadap contraction sebenar @ true contraction. Kalau true contraction ni, dia rasa lagi kuat dan sakit, tempoh dia lagi kerap, contoh setiap 30min lepas tu makin cepat, setiap 15 min, setiap 5min mcm tu. Yg ni memang kena pegi hospital terus. Tanda nak bersalin

Simptom carpel tunnel?

1y ago

Bahaya ke