kebas

Kenapa masuk minggu ke 14...tangan kanan dan kaki kiri saya kebas. Kalau baru bgn tdr...tangan kanan sy x boleh nak genggam. Nak pegang berus gigi pun susah. Tgh2 mlm pun tersedar sbb kebas tangan. Tidur x de la beralaskan tangan. Tp ttp kebas. Apa mslhnya yer...

1 Balas

Bukan sebab trimester puan. Memang ini salah satu perkara yang dialami ibu mengandung. Puan perlu berehat luruskan tangan dan kalau boleh tidur kaki tinggikan sedikit kedudukannya. seperti letak bantal untuk lancarkan peredaran darah