' boleh ke ibu mengandung minum minuman yg sejuk .. sebab saya tak diberi minum air sejuk tekak nak

' kalau tak boleh kenapa ? apa kesan dia

15 Balas

Kesan nye pada badan kite menangung pada kemudian hari.. masalah berat badan urat .. org dulu2 dieorg mmg nk menjaga pantang larang.. sebb dieorg ni dulu2 xde ubat ubat canggih mcm skg atau berduit ... so pantang larang la cara perubatan mereka berbanding kite skg ni.. ✌🏼 sabar ye puan

3y ago

air ais saja takda kena mengena pun. telan la byk mna pun, masuk dlm badan air akn berubah ikut suhu badan jgk. xdanya kekal sejuk gedi sampai naik salji. yg jd masalah bila minum air ais MANIS, cek ulang naaa " air ais manisssss" yg tu sungguh la 10001 penyakit mai kiri kanan takdan umoq 40 dah.. kanak2 pun boleh sakit aihh..

boleh je puan..tiada.apa2 effect ms sy preggy dlu spnjng preggy sy suke minum air sejuk n kekdg letak ais...ais krim pn selalu..nk2 bdn ms pregnant asyk pns je..hehe...dont wory k..blh je..

yg cakap tak boleh tu sbb dorang belum terima ilmu yg betul atau dorang tolak ilmu yg betul. panas ke sejuk takda masalah. air berperisa dan gula tinggi yg patut kena pantang..

dri awal . mengandung smpy skrg 26w mnm air sejuk je...klu air masak tu blh kira brapa kli...baby pun dah biasa dgn air sejuk...😂😂😂

Takde effect apa2. Doctor kata boleh. Saya suka kunyah ais masa pregnant dulu. Air sejuk je boleh masuk tekak

boleh je. takde masalah. saya tiap masa minum air sejuk. aiskrim pun selalu makan hahahaha

Boleh aje kalau saya la. Dr pun takde larang, sy pernah tanya 😅 panassss skrg ni..

sy dr mla² ngndg smpai dh 19w1d msih xblh bpisah dgn air sjuk...😂😂

Boleh ja. Takda masalah. Air sejuk dengan air suam sama ja.

3y ago

ya btl tuu

Boleh je minum air sejuk, yg tak boleh air sejuk tambah sirap👍