puasa ramadhan

Kalau mengandung 8minggu boleh puasa x. Sbb nk kna ganti puasa lgi 3 hri.. cmne ea

22 Balas

Kalau tak larat jangan paksa diri. Sy puasa tahun lepas tak sempat ganti langsung. Sebab sy kawen seminggu lepas raya. Lepas kawen tu terus lekat baby. Dari awal mengandung smpai skrg, klu lewat makan mmg akan berangin satu badan & muntah2. Mmg takde can nk ganti la. Kena bayar fidyah dulu la ceritanya. Dah la nanti sy bersalin sebelum ramadhan. So mmg akan xleh puasa la sebulan. Jenuh nak mengganti nanti.