puasa ramadhan

Kalau mengandung 8minggu boleh puasa x. Sbb nk kna ganti puasa lgi 3 hri.. cmne ea

22 Balas

Puasa ni tak kira sakit ke mengandung ke tetap kena buat. Tapi diberi kelonggaran la, kalau mampu, teruskan. Kalau tak mampu, skip je. Macam saya peknen skang ni memang confirm² takleh nak puasa sebulan. Morning sickness nya, pastu lapar sentiasa, gigil teruk aa kalau tak makan tiap 2jam 😩. Benda ni depends on diri kita, badan kita, ketahanan kita. Rasa² takleh tahan, skip je puasa. Takpe Allah tak marah, next time boleh ganti puasa atau bayar fidyah. Tengok la camne kan