ibu ada gdm

Kalau masa pregnant ada gdm dlm berapa minggu kita akan bersalin?saya first time ada gdm.

9 Balas

Depends. Kontrol mkn. Gula ok. Berat baby ok dpt diberi masa smpai due. Smpai due xbrslin,kena serah diri n induce. Sy diberi masa smpai due, tp brslin 39w 5d 😊. Bolei cek wall sy. Sy ad share cra sy mkn wktu gdm dlu.

5y ago

Ad.. kt post.. skrol bwah skit lpas gmbar mknan ank sy..

Kalau Gdm on Insulin, kene bersalin masa 38 weeks.. kalau Gdm on diet, Dr akan suruh serah diri sehari sebelum due bersalin (39week 6day), tak blh lebih due date.

5y ago

Saya tak pernah sampai 38 minggu sis 37minggu dh bersalin

Tak boleh lebih dari due mommy.. saya cun bersalin on due.. 😊😊 gdm on diet control ..

Gdm tgk pada dktor biasa ye setahu saya kene bersalin awal masuk ubat

Kite same sis.. GDM.. huhu.. kantoi mase minum air gula kali kedua.

5y ago

Saya yg first dh kantoi

Diet control until 44 weeks. Insulin 37 weeks induce

5y ago

No need to worry.. Just imagine how cute ur baby..

Sy pn 1st time gdm diet control

5y ago

Ye sis saya letih sgt asyik gi cucuk kat klinik

38w ++

Kena bersalin sebelum atau pada 40weeks