GDM wajib induce ke?

Saya sangkut gdm lepas minum air gula kali kedua 28week. Nak tanya ibu ibu semua kalau sangkut gdm ni confirm kena bersalin induce ke? Setakat ni saya gdm on diet control. First mom. Thank you sudi jawab.

2 Balas

tak juga sis. kalau diet control okey, bacaan tak tinggi. boleh bersalin normal ikut due. kalau bacaan tinggi sampai ambil insulin atau ambil ubat kencing manis, menang kena bersalin awal 2 minggu dari due. kalau dalam tempoh 2 minggu tuh still tak ada tanda nak bersalin. baru kena induce untuk buka jalan. kalau boleh control betul-betul ya sis.

9mo ago

Oh okay faham terima kasih

Kalo tak branak lg sampai 40week mmg kena serah diri & induce…tp kalo branak awal tak kena la induce tuu

9mo ago

Baik terima kasih