seluk

Kalau lepas kita kena seluk ngn doc or nurse, mmg akan ada keluar lendir coklat campur merah ya? Risau le pulak ttbe keluar lendir warna begitu. Sape2 ada pengalaman.. Normal tak ye keluar lendir warnea begitu lepas kena seluk

14 Balas

Saya pun seluk tadi. Dr kata mmg akan keluar darah sikit. So itu normal. Since dia dah bagi hari date untuk serah diri. Datang je waktu tu. Kecuali ketumban pacah atau contraction terus pergi hospital. Saya seram juga lah darah keluar ni. Sebb lama tak berdarah 😅

normal tu sis saya pun doktor seluk dalam2 sebabkan nk buka laluan .... bila diri je lenguh nye bawah tuu malamtu terus keluar darah dan lendir 😰 tpi tk bersalin juga jalan still tk jalan selama 3hari tu sudanye doktor terus suru induce drip menahan la contraction 6jam lebih

1y ago

Hi sis! Nak tanya, sis keluar lendir dgn darah tu ada skali rasa contraction ke? Tak buka jugak ye jalan?

sy aritu kena seluk masa 39w..mmg nurse dah explain siap2..kalo lepas kena seluk, mmg akan ada kuar darah sikit..so jgn panik katanya..kalau byk darah, baru dia suruh dtg hosp semula

4y ago

klau berpanjangan keluar lendir n darah coklat mcm mna ye...kena refer hospital ke

Saya 37minggu tapi da mula sakit2 pastu doktor check jalan bukaan da 1cm , doc suruh balik rumah dulu. Tunggu 2,3 hari klu tak kena induce, tp sakit juga kena seluk tu sbb ada darah keluar

Nk tyer skit.. Xde pnglmn lagi.. Kne seluk tu saki yg amat x? N mcm mne doc tu seluk? Msuk tgn dia tu ke? K jari k mcm mne😅trtnya2..

4y ago

😂😂 masa nak buat proses seluk mmg mrk akan bersihkan dekat bahagian tu dgn air dan letak sedikit gel dekat jari. Nama pun masa preggy ni mananya kita nak rasa lain, yg ada rasa tak selesa dan sakit.

Ye normal, diorang pon akan tarik2 juga untuk cepatkan bukaan masa seluk tuhh.. haihh tak dapat lupa saat tuhh

Seram pulak dengarnye. 😅😅 Bertabahla ibu2. Semoga dipermudahkanlah. Aamiinn.

ya sis , saya pun after kena seluk esoknya keluar lendir coklat ..

Ya. Lepas contraction. 😅. Sis dh berapa week

5y ago

Aa keluar mcm sis. Merah2 coklat. Sakit gak la contractionnya. Nak tggu bukaan ja. Huhu.. Dh berjalan ulang alik pun. Krik3. Haha. 2 hari gak masa tu. Aa.. Mcm cucui jarum lepas tu lepas. Cucuk lg.. Lepas. Cucuk2 la smpi nak bersalin. Dh pecah ketuban baru tak dak sakit.

Sakit rupanya kena seluk. Tak boleh nak lembut kan badan dah 😅

4y ago

Time tu badan dh lemah sbb than contraction, redha je la kena seluk 😂