Pilih hospital

Hi kalau kita nak bersalin nanti, kita boleh pergi je ke kat mana mana hospital yang kita nak? Ada syarat pape tak ?

7 Balas

Nanti checkup dekat kk try tanya nurse/doc .. sbb sy sblum bersalin pun fikir camtu boleh pegi je mana2 selagi xde apa2 masalah, sekali dh hujung2 suspect baby kecik dari usia terus kena pegi hospital besar 😅 tapi sblum tu mmg doc dh bagitau kna bersalin kat mana..

boleh pergi mana² saja. tapi biasa kita plan dgn tempat terdekat kita la kan.. unless kita ada apa² risiko kena hospital besar.. lagipun bersalin ni kan tak jangka, mana tau tgh bercuti mana² nak terbersalin awal ke.. jadi of course la pilihan hospital terdekat

cuba tnya kk yg awk check up sllu sbnya klau kt tmpt sy kami diberitahu tuk ke kwsn hsptl yg mna tuk bslin nati..kecuali in case ada kes sblom@smasa khamilan yg serius bru kami di mnta ke hsptl bslin k.l

kalau takde apa2 masalah / risiko boleh je pegi hosp mana2 pun. kalau ada risiko mungkin hosp daerah tak terima sbb ada certain hosp yg takde pakar / OT room.

Hi, untuk kerajaan boleh je pergi mana mana hospital kerajaan. Tiada syarat. Swasta perlu 2-3 kali check up di hospital tersebut.

Bergantung pd hospital mana puan nak bersalin. Ada hospital kena booking dulu, kena checkup 2-3 kali kat situ dulu. Ada yg boleh walk in je. Kena survey

Kena bawa buku pink / buku baby. Perlu ada reference dari klinik swasta / kk. Kalau hospital swasta, akan ada several follow ups before deliver baby