Salam semua, saya first time bersalin dan masuk hospital.

Jdi saya blur sikit cemana nak gi dewan bersalin kalau nak beranak? Sbb sebelum ni mmg tak pernah masuk hospital. Boleh pilih wad mana kita nak ke? Kalau hospital sg buloh? Maaf tanya mmg taktahu, bila tanya ibu dia kata pergi je mcm tu je. #ingintahu

1 Balas

kalau di hsnz kena masuk wad biasa dulu kalau bukaan belum cukup. ada orang 5cm dah kena masuk LR, ada orang 7cm baru masuk LR. LR tu tengok kekosongan. nanti nurse tolak masuk mana2 yg kosong. sama mcm katil dalam wad, tak boleh pilih, pihak hospital yg tentukan. melainkan awak pergi swasta, baru boleh pilih kot.