Boleh pilih ke kalau nak bersalin cezer?

Boleh pilih ke?? Kat hospital kerajaan??

9 Balas

hospital gov hanya czer atas sebab tertentu saja dan pakar yg keluarkan arahan. duit byk boleh p swasta, boleh la nk request ikut suka.. ramai org ingat czer tak sakit drp normal. salah tu, selalunya makcik2 bawang punya pemikiran ja mcm tu.. komplikasi czer lagi tinggi dr SVD (bersalin normal) normal klau kena cara, luka pun takda. klau takmau sakit contraction, request ja Epidural. mana ada org bersalin tak sakit

Xboleh pilih, tp lg bgu Bersalin biasa cpt sembuh klo Cezer ambil masa dlm 2tahun bru pulih dn dlm masa 2tahun xboleh mengandung,dn klo mengandung jga ada resiko dn kna marah Dr mcm kwn sy. Dan klo Cezer tiap hari mesti jarum d bahu selama 10hari berturut2,mhu jaga luka jgn smpi ada jangikatan kuman dn lps tu jln pn susa takut jahitan buka dkt perut..dan syukur la klo dpt Mentua/suami yg tlg jga anak klo xsusa sanggat.

xboleh puan...mcm sy ketuban pecah awal...jln xbuka...kena induce 2x bukaan still xbuka bnyk..sblm czer bukaan baru 5cm.. so tolak amegency czer sbb poor progress...ketuban pecah dah lebih 24H...gov mmg akan try hard utk paksa kita bersalin secara normal...klu ada case baru laa czer...xboleh pilih.. czer sakit tau puan...ngidap masa lepas bersalin...luka nak kena jaga nk bergerak pun payah sakit..

kenapa perlu czer.....betterla bersalin normal...czer ni kna jaga tmpt czer tu...luka dlman kter x nmpak...pengalaman sy tmpt czer terbuka...lg teruk hari² kna dressing...dhla sy emergency czer....klu diberi pilihn mmg sy nk bersalin normal...

nape ye nk czer? kt hosp kerajaan kalau ada indikasi tertentu je boleh czer. bayi lemas/besar/uri kt bawah tutup jalan/baby songsang. kalau awl2 pilih czer swasta je boleh camtu. komplikasi czer lagi banyak dari bersalin normal

Sy klo diberi pilihn nk bsalin normal tpi ape kn daya xdpt..ank 1st dn 2nd czer...skeg ank ke 3 ni pun dktor pakar kta czer dn ikat trus..klo xda mslh..doktor proceed normal

kalau fikir sakit bersalin ambil epidural je. jgn czer. sakit yg amat dan pantang 3x dr bersalin normal. lg terseksa

hospital gov tak boleh pilih melainkan ada masalah kesihatan

Kalau sy better nak normal..