Minum air gula

Hi Mommy. kalau kena minum air gula kita kena puasa start 10malam kan smpai ambil darah kali ke2 esk pg. kalau minum air masak je masa puasa tu boleh ke tak? tq😊 #firsttimekenaminumtaktahu😁

4 Balas

Macam sy minum je. Ada orang kata tak boleh minum air masak lepas amik darah pertama tu. Takut ganggu bacaan yg kedua. Tapi setakat ni alhamdulillah bacaan semua normal.

Saya minta minum sikit dgn nurse dlm seteguk je gitu nk hilangkan rasa manis pekat kt tekak

boleh awak. air masak je dibenarkan

Boleh.