lendir dan darah 39week

kalau keluar lendir n darah cmni agak2 jalan dah buka ke?? coz masa cek ahad lepas masih xbuka lagi...now 39week..tp xrasa sakit..anak no 3

lendir dan darah 39week
25 Balas

Mcm sy contraction dh start bila keluar spot ni cuma slow la. Tu tnda nak beranak dh. Buat squat untuk cepatkan bukaan. Jaga pernafasan. Tenang² je dan jaga mind set " aku nak beranak normal " and jangan takut. Fikir yang awak dh tak sabar nak jumpa baby. Dont forget utk makan. Nnti bila dh start contaction. Awak dh tak lalu dh nak makan. Kalau x makan x de tenaga nak teran.

Saya haritu keluar air terus pegi hospital.. Time keluar air tu saya tiada rasa sakit apa2.. Sampai hospital jam2 pagi bukaan dah 2cm...5cm bukaan nak dekat jam 3ptg.. .saya terus bersalin..

sy mse 37w kuar drah n lendir...tp sakit mkin kerap br sy g ...bila g doc chek bukaan dh 6cm trus msuk LR..alhamdulillah...sejam pastu lahir la baby girl pd 30/12/2020

masa first pregnancy, sy pergi hospital tanpa rasa sakit.. induce sbb oligo (air ketuban kurang + xley lebih due).. after induce baru ada keluar lendir coklat + darah

Mcm tu kah lendir + darah sbb fist pregnant,Tak Ada pglman lgi ..sebab skrg Saya dah 35 week ,prut dah ada2 skit cuma klur darah n air ktuban pecah blm lgi..

4y ago

Sakit kat bawah perut ya? Tu braxton hicks. Kerap atau jarang² dtg sakit tu. Kalau jarang² contoh mcm sehari sekali atau 2-3 hari sekali tu false alarm. Normal. Tapi by 36weeks sis bole ready ja sebab masa tu baby sudah matang. Tunggu sampai betul² bersalin..

Sya x de pape tanda lg..😅pagi jalan itik jalan ngilu2 bawah rasa MCM guris pisau tp bby duk aktif lg dlm perut... 38 weeks...

Saya ank pertama & kedua mcm ni keluar lendir + darah lepas seminggu dari tu sy bsalin. Dua² mcm tu.. Ank no 3 pecah air ketuban.

Kalau mcm sy, slps shari keluar lendir + drh, terus bersalin..apa2 pn depends pada setiap individu..😊

saya mengandung anak 4 tidak rasa sakit keluar lendir sampur dara sekali pi hospital buka cm6 suda.

Masa saya keluar macam ni dengan contraction, pergi hospital bukak 4cm