Nervousnya hari ni nak repeat scan untuk tengok cyst. Harap baby kat dalam okay & cyst mengecut.

Kalau ikut LMP, skrg dah 7w6d. Ada x ibu2 yang ada pengalaman pregnant with ovarian cyst?

1 Balas

mcm saya..mse checkup..doc detect cyst mse 9week.. berukran 3cm.. then,doc buat surat utk refer ke hosp utk pantau.. lpas sbln mcm tu.. saya pegi hosp utk checkup..alhamdullilah cyst tu hilang.. cyst ni ada bile bby nk mmbntuk n mmbsr..bile dh bsr cyst akn hilang dgn sndrinya..in shaa allah.. tapi kalau sebaliknya..cyst lebih 5cm doc akn operate utk buang.. so far,doc kate cyst xkacau kandungan..

3y ago

sama pon same..tgh risau jgk ne..masa scan 10mggu doc detect ade cyst ukuran 2.3cmx2.7cm .. doc buat surat utk refer ke hosp gak utk pantau..esok app sya kat hospy selayang..harap² cyst hilang jgk laa..dan saya harap kndungan sya pon sihat² .. sbb ne kndungan pertama saya..