first baby

Kalau ikut dah 7 weeks , dh boleh pegi scan ke yee ?? First baby x tahu sgt ?

16 Balas

Untuk confirmkan prgnt boleh sis, tapi 7w nampak kantung je la..tp bagus sbb tau dduknya kantung tu kat mana sbb kalau kat dlm rahim ok la takut2 kalau lekat kat tiub..tp kalau nk nmpak janin bole scan masa 9-10w..take care sis..

Boleh. Saya minggu 6 minggu gi scan, masa tu nampak kantung dan doktor suruh scan lagi dalam masa 2 minggu. Alhamdulillah, masa tu dah boleh nampak. Tapi ikut individu juga... Good luck😊

Masa saya pergi klinik nak pastikan betul ke tak saya mengandung. Doktor scan masa kandungan saya 7 minggu. Dah ada kantung dan ada heartbeat. Terus doktor cakap dah boleh buat buku pink. ☺️

5y ago

Ye, saya pergi keesokan hari nya. Tapi dekat klinik kesihatan tak boleh terus buat. Kena buat temujanji. Nanti nurse dekat klinik akan maklumkan. ☺️

Bole je , tp tgk keadaan kadang nampak kantung je .. sy baru g nampak kantung dan ada baby cuma kecik sgt tak clear ..lg sebulan dtg scan lg .

Dah sis. Kalau bernasib baik, 6week dah boleh nampak heartbeat baby. Saya baru cek dua hari lepas. Rasa nak menangis tengok 💞

Dlm 8w pn dh okay kalau nk scan / dating scan.. asalkan bawah 12w..

Blh je nak scan pun, tp mcm ramai ckp la, nmpk katung 😀

Boleh sis...saya dulu 26 minggu dah masih x dapat tengok...hehee

5y ago

Takde kak semua ok. Baby n saya dua dua ok

Boleh tapi mungkin takboleh dengar heartbeat lagi

Boleh tapi ikut orang kadang 7weeks tak nampak lagi.

5y ago

Utk.legakan hati..dh bt ..nmok bru rasa puas hti.