Janin Kecil dan tak jumpa jantung/heartbeat

Kalau ikot tarikh last period baby 9minggu 2 hari, tp bila scan baby saiz 7minggu 4 hari.. Baby cakap Janin kecil dr jangkaan umur.. Dokter Cuba cari jantung x jumpa, jd dia minta dtg semula utk scan 2 minggu lg.. Tp baby semua ok ada dlm rahim air ketuban smua cantik.. Kalau dlm 2 minggu ni ada pendarahan kena pergi hospital trus.. Jika nnti 2 minggu scan tak ada juga jantung dokter akan refer hospital.. Husband dan sy diam je.. Sedih.. Smlm balik dr settle semua keja.. Blik trus demam bdn panas sejuk.. Perut rasa sakit kremm.. Ngis smlm.. Harap smua baik2 .. 6 tahun tunggu.. Doa kan sy dan baby ye.. Sebak rasa dada ni

4 Balas

mungkin baby masih kecil lgi sbb bru 7mggu kan, in shaa Allah lps 2minggu mungkin dh boleh dengar heartbeat. perut kdg2 krem normal sbb baby nk membesarkn.. apa2 pun jaga emosi awak ye, jgn stress2 tkut effect kt baby. moga dimudhkn urusan awak😊

Semoga yg baik2 je utk ibu dan baby. Jgn putus harapan. janin masih kecil mungkin tak dpt cari heart beat lagi. Ibu jgn sedih2 dan terlampau beremosi ya.

Twruskan doa n kuat semangat🩷🩷🩷

Mudahan semuanya baik. Teruskan doa