rasa sedih

hari ni saya ada buat buku mengandung...ikut jadual period saya dah 12w..tp baby scan xde baby dlm kantung...lps tu sy kena pg hospital besar utk scan baby ad x...n alhamdulillah baby ad...cuma jantung xnmpk...even doc ad bg tahu baby baru 7w...normal ke kalau baby 7w xnmpk lg degupan jantung tu...sy rasa sedih sgt..please advice

2 Balas

Normal. Heartbeart akan ada plg awal 8weeks. Plg lewat around 10weeks. Sbb tu x disyorkan scan awal2. Takut kecewa risau sbb xnmpk hearbeat lg.

4y ago

Sma mcm sy.. Ikot period dah 12week tp baby baru 9 week n xada heartbeat.. Doc cakap baby dah xmembesar dan terus proceed d&C selepas 2 week if xad bleeding..

Mungkin tarikh conceive sis lambat, sbbtu usia kandungan jauh beza dari tarikh period.