GBS

KALAU GBS DETECT LEPAS BERSALIN MACAM MANA? MACAM MANA NAK THU BABY ADA GBS LEPAS LAHIR?

2 Balas

Kalau nnt sihat selepas dilahirkan, insyaAllah xde apa².. kalau disyaki ada jangkitan apa² doktor akn buat ujian ke atas darah bby utk kepastian..

4y ago

Depends pada KK jugak, saya mention ada keputihan teruk masa appointment di hospital, cuma bagi pessary.. Saya pakai tapi masih ada, banyak jugak tapi kurang dari sebelumnya dan mention di appointment KK, doktor KK ambil sample.. Jadi bagi saya bergantung pada KK, dan pada doktor.. Ada 1, 2 doktor yang saya jarang nampak bertugas di KK tu agak acuh tak acuh, tapi doktor2 yang selalu di KK tu memang detail dan bagus..

sis mcm mana adaa gbs ke