GBS semasa pregnancy

Hi ibu ada tak pengalaman ibu2 hamil detect gbs sewaktu pregnant , baby lahir mcm mna ok tak ?

2 Balas

Hi 👋 Alhamdulillah baby okay. Kami discharged pada hari yang sama. During labor nanti doktor akan on antibiotic untuk mengelakkan kuman tersebut transmit towards baby. Saya tak pasti kalau gov hospital macam mana. Saya pernah baca pengalaman mommy yang bersalin gov hospital. Mereka kata sebelum nak labor tu perlu inform anda GBS+ve supaya nurse boleh alert on treatment. Saya bersalin private, Gynae dah remark GBS+ pada book cover. Jadi nurse dah alert.

1y ago

Alhamdullilah . Baik2 terima kasih ya puan

Hi👋 Alhamdulillah baby okay. Kami discharged pada hari yang sama. Tak perlu risau, doktor akan on antibiotic semasa dalam labor room nanti. Awak cuma perlu alert on air ketuban sahaja. Kalau rasa leaking terus pergi check ya.

1y ago

Alhamdullilah , baik2 terima kasih ya