baby kurang mkn.

kalau baby kurang makan mesti refer dr ka?makan sikit sgt..cereal xnak..masak ubi kentg campur isi ayam je..pun makan sikit.bubur memg ttp mulut terus..mcm mn ya..baby 8 bln

2 Balas

Sis msuk grup happy baby foods malaysia. Sna bnyak info. Sometimes mgkin baby nk tmbuh gigi. Kdg bila dia aktif merangkak/bljar bnda bru dia akan kurg mkn. Sy pn dh lalu fasa tu. Stress gila. Ank xnk mkn.

4y ago

Anak sy skrg 6bulan lebih..21 nih 7buln..pmulaam dua tiga hari baru start makan dia makan byk..then myusu pn byk..so bilaa diaaa start nk mrgkak laa..mcm nk duduk laaa senget2 bdn and kaki..dia jd kurg makan..sy xmasak laa..jd sy bg try cerelac tu..sbb cara pmakanan diaa makin lama makin merosot..lps tu dh beli cerelac..dia makan sikit jgk..tp sy akan ltk dlm susu kalau xhbs..mmg dia payah sgat nk makan duk sibuk nk bpusing nk g cuba dia pnya mrgkak tu..tdur pn stgah jam jee siang ..kalau malam tdur lena susu pn xnk..kalau siang kuat sgat myusu..sbb xnk makan pnya hal..tp tulaaa ..sy pn ingtkn sbb apa baby kurg mkn..xsihat ke apa..bila tau smue nya mcm tu..mgkn btl sbb dia pnya main nk cuba itu ini ..nk dpt benda baru mmg susah smuenya..ssh tdur susah mkn..syukur alhmdlh myusu nk..sy trus ltk cerelac tu dlm botol dia ..sbb nk bg dia knyg ..susu bdn time puasa ni sy risau xknyg sbb perut kosong kn..tu jee tq hehehe

Sis kena biasakn dia mkan, baby mkan skit xpa, jnji dia ada mkan.. Klau baby jenis kurang mkan, kena kerap kn dia mkan.. Biasa baby x mkan klau lpas mnyusu, kena bgi mkan sejam lpas mnyusu..