kurang makan

hi mommies. baby saya baru masuk 8 bulan. macam mana nak buat ya kalau anak kurang nak makan tapi jenis yang cepat je masukkan benda atau barang dalam mulut. kalau suap makan selalu tak habis, makan sikit sangat tak kena dgn usia. baby fully bf. sekarang pun tidur malam dah tak lena kejap kejap bangun cari susu💆🏻‍♀️ padahal dah pelbagaikan makanan, buntu dah nak buat apa. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Dah cuba bagi baby makan sendiri? Kalau belum, cuba intro finger food untuk baby.

4mo ago

banyak kali bagi baby makan sendiri dari mula mula makan tu tapi banyak main je since 6 bulan sampai 8 bulan dah ni😅 last sekali saya la menyuap kalau tak, takkan makan.