kurang mkn

Hai baby saya 9bulan 12 hari.. normal ke baby kurang makan?.. mkn sikit je.. risau jugak saya..nagis2 xnak mkn..ada masalah ape2 ke yea?

6 Balas

puan cuba kurangkan time penyusuan. kadang-2 sebab anak dah kenyang menyusu, dia jadi tak berselera untuk makan. anak yang lebih 6 bulan amat digalakkan untuk makan. puan kena cuba mempelbagaikan menu anak. kalau dia taknak bubur, boleh cuba nasi goreng ke, bihun, pasta, banyak lagi. puan boleh buat family meal macam masak sup, masak lemak, and so on. tapi baby version. no sugar no salt untuk anak bawah 2 tahun. ☺️

4y ago

sama-2 ☺️

Mungkin kenyang susu.. Cube kurangkan bagi anak susu and galakkan makan.. Kalau taknak juga cube bagi lah vitamin untuk naik selera ke.. Nak lebih yakin cube follow up dgn doctor 😉

Normal je tu. Sis kena pelbagaikan menu, atau cuba bagi buah. Jangan tak bagi makan langsung, kena rangsang ususnya untuk bekerja.

Dulu paediatric ada bagi anak sy multivitamin jenis drop dlm susu utk naikkan selera makan.. Jenama Appeton..

4y ago

Oo yeke.. terima kasih ye

Normal Boleh bgi vitamin Tnye doctor or nurse 😁

4y ago

Ade Bnyk brand vit for baby 😊

Wahhh.. terima kasih ye