kira pergerakan

Kalau baby brgerak pstu diam kjp.. xsmpai brpe minit gerak lg..tu kira satu pergerakn ke dua? Sbb tadi tgh solat baby tendang2..pastu hbs solat..dia gerak lagi..

2 Balas

Spjg 10 minit dia gerak kita bole cakap dia 1 pergerakan.. dn sterusnya.. kalau baby terlalu aktif kita bole letak setiap 30 minit dlm 1 jam tu ada 2 kick.. tapi kdg tu kalau mcm sy, sekali dia kick mmg sy confirm kan 1 pergerakan. Lain2 gerakan mcm dia vibrate tu sy bagi 1 gerakan.. baby pusing2 tu dlm minit2 yg terdekat sy bagi 1 gerakan jg.. asal pergerakan dia buat x kira kuat atau tk kuat sy kira jg. Contoh, mula2 dia pusing2.. dlm bbrpa minit dia kick.. itu sy bagi dua gerakan.. kalau baru cuma 10 minit dia just pusing2, sy bgi 1 gerakan..