Kira pergerakan

Nak tanya, kira pergerakan baby tu, kan kalau gerak bnyk2 dalam 1 masa, dikira 1 gerakan.. pastu mcm mana pulak kalau dia gerak bnyk2, then, berhenti... Pastu gerak balik dalam 2-5 minit.. maksud persoalan saya, mcm mana jika jangka masa antara gerakan tu, duration nya hanya 2-5 minit je drpd gerakan yang seterusnya?? Itu dikira sebagai 2 gerakan, atau 1 gerakan ye?? #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

2 Balas

4mo ago

owhh... maksudnya, bila dia bergerak... pastu berhenti, tak bergerak 2-5 minit... pastu tiba2 gerak balik... itu di kira 1 gerakan lah ye???

nurse sye ajar setiap 15-20minit tu 1 gerakan. kalau baby gerak bnyk kali bwh 15mnit tu kire skali je. cnth baby gerak pukul 9.00am ( gerakan pertama ), 9.20am baby gerak tu baru kira gerakan yg kedua.

4mo ago

kalau gap baby lama sgt xgerak dlm sejam tu sis try mnum air sejuk/manis or mkn coklat, pujuk2 baby suh gerak. sis monitor je gerak baby, kalau dh pukul 9pm xckup 10gerak blh la ke hospital or klinik.