BOLEH KA TIDAK ?

Kalau awal kqndungan boleh Makan yg pedas2 ka ? Saya 5w3d sya Suka Makan pedas sama yg bcuka?

10 Balas

Sy so far ok gila pedas jugak tp cirit mmg rimas ah sll kena gi tandas. Pastu rasa kesian kat baby huhu. Kalau bole limitkan sikit. Now 6 bulan insyaallah ok. Cuka pls avoid. Cuka, tapai, benda2 tajam pls avoid

Sy xlpas mkn pedas...wlaupon sos air mata dh mengalir...sebelum pregnant sy paling suka mkn yg pedas²...klau bleh awl² nie mkn berpada² la....msakan yg bercuka sy rsa xbleh kut...

Mkn saja kalau saya. Sbb spanjang pregnancy ni mud mkn brubah2..mula2 dlu cari yg masam2. Lps tu mau masin2. Skrg mau pedas2. Tu yg mkn saja slagi x sakit perut.

Makan biar berpada.. Boleh je kalau nk makan... Jgn melantak sudah.. Kang cerry berry penat kluar masuk toilet.. 😁😂

Ikut badan jugak. Sy sepanjang pregnant memang suka makan pedas.. Alhamdulillah baby okay... Tapi cuka tu tak pasti.

Sy mkn pedas2cili padi sbb tu je yg boleh masuk😂 bila fikir balik kesian bby kurang kan sikit tp still mkn ..

Saya tkda pedas rkda slera, tpi awla pregnant biarlah tekak terasa" Dulu, dha besar sikit bru lah cuba sikit"

Sy makan jgak tp berpada2 la...x selalu, n tgk jgak tahap pedas yg mcm mna, klau yg bercuka memang x makan

Saya tak boleh mkn pedas rasa pedih bibir, ngilu. Sebelum preggy mmg kaw2 pedas

Kalau boleh elakkan makan yang bercuka