Bahaya ka kalau pregnant dr 6 smpai8 weeks suka makan pedas

Kenapa saya skrg suka betul makan pedas, tak bole mkn kalau tak da lada, pedas2 . Bole tnya ka dgn mummy2 sini tidak bawa bahaya ka tu ya?

4 Balas

kita sama lah sis..sejak pregnant ni suka mkn pedas2..dh tnya doc..doc kata bole je mkn pedas tpi jgn mkn pedas dgn perut kosong..tu apa yg doc ckp kt Sya lah😁

Depends on your body. Kalau tak ada effect buruk if makan pedas contohnya cirit birit, then it should be fine :)

krg kn mkn pedas. boleh jadi heartburn nnti.

oh okay terima kasih nasihat nya tq. 😊