alahan

Kalau alahan, tak boleh makan nasi.. Biasa mkn apa ?? Siapa ada alahan spt ni.. Bru pregnant 4week

37 Balas

Dlu pregnant awal2 saya tak suka nasi. Saya hanya nak makan roti canai. Dan buah tembikai😁😁 malam pun roti canai

Makan lah apa yg boleh ikut tekak kamu lerrr . Itu pun nak tanya bukan kitorg boleh tau tekak awak nak makan apa.

Makan kurma buah tin,buah2 pstu mnum nestum tu je..nasi kalau awal2 mmg xleh makan rsa nak tmuntah je..

Mkn buah2 , roti gardenia atau roti kering ya sis atleast boleh alas perut supaya perut tk kosong😊

Sy mkn roti,biskut,kuih ngan buah..tp kena cuba dulu..mcm buah..ada yg blh mkn,ada yg kluar blk..

Sy pun xboleh mkn nasi,5w pregnant,sy ganti minum susu anmum je,dgn sayur

Sy smpai skg xboleh mkan nasi wlupon da 12w nasib boleh mkn buah dgn biskut

biskut,roti.bihun sup.bijirin oat nestum..selebihnya minum susu dan buah

mkn buah sis.. sy dh nk msuk 5 buln dh, mbuk stay ada sikit2...

Ubah ke roti atau nestum atau oat. Cr bnda carb yg lain pula.