Gantian makanan untuk alahan

Siapa pernah ada alahan nasi yang teruk (alahan sampai turun berat badan) ... actually ni anak ke2..benda sama . Makanan lain makan tapi sikit tak banyak

5 Balas

sy pun alahan x mau makan nasi dan lauk ayam + dgg .. tp suka makanan berkuah .. cuba try nasi satu senduk masukkan dalam sup tomyam ke buat mcm moi tp lebihkan kuah .. x rasa sgt mcm makan nasi ... huhu

sama lh..sy ni anak ke 3..yg lpas2 x de mcm ni..x lalu nk mkn nasi..masuk je nk muntah...mkn ala kadar je..untuk alas perut...dh 15w...berat turun..risau ni..x de teringin nk mkn ape2 pun..

11mo ago

samalh...smpai nk mkn apa pn xtahu sbb xda teringin ape2...nk xnk pksa mkn sikit utk als perut wlaupun muntah balik

Kita Sama la..sy trim 1 da turun 4kg🤣..nmpk nasi trus loya tekak..tp sy ganti Dgn kentang..mkn nasi sehari 1x Saja..Tu pn Sikit..yg pnting Ada alas perut ...

ye saya baru je rasa alahan tanak makan nasi. tengok nasi terus rasa mual 🥲 makan memang sikit.

Bnyakan mkn buah sy alahan terok tp alhamdulillah buah dpt masuk