Luahan Mommy

Kadang2 sedih juga asal pigi klinik mesti mcm ni kita yg sarat mengandung yg sihat tuu cuba la bertimbang rasa sikit.. Lagi2 yg suami momy2 tu kerr... Bukan apa.. Tpi fikir2 la perasaan org preggy mcm mna lain la klau sakit kita fhm la.. Ni nda2 skit boleh pula main game bagai apanya... Relax jer tengok org berdiri2 dah la kaki skit trus perut pun nak meletus kejang dia

47 Balas

Saya pernah kena tegur dengan seorang akak ni. Kebetulan dia duduk disebelah kiri saya dan disebelah kanan saya tempat duduk kosong. Akak tu tegur saya suruh saya alih tempat semata untuk bagi suami dia duduk. Padahal di depan akak dan suami dia tu ada 2 org ibu dukung baby using carrier and seorang ibu yang tengah sarat. Lalu saya terus tanya suami akak pregnant ke dan saya terus bangun untuk bg orang lain duduk. Akak tu dan suami buat tak tahu je padahal akak tu tak sarat pun, dia datang check up untuk anak anak dia yang umur lebih kurang 2 dan 3 tahun. Bagi saya orang macam ni memang selfish. Tak berhati perut

5y ago

Saya pun teringin nak jadi selfish tak nak bagi orang lain duduk sebab saya pun tengah pregnant 8 bulan tapi Alhamdulillah saya mampu lagi untuk berdiri lama dan bagi peluang to other mummies yang lagi sarat dan yang lagi memerlukan untuk duduk.

kann kadang geram juga...klu suami sya dia duk kt luar klinik dia x nyebok duk dlm ikut bini...xkesah klu nk bwa 1family but pless fhm kt ibu2 yg dh sarat ni,sila lh tggu kat luar tu haa kt luar pun dsediakan kerusi apa...yg kt dlm biar ibu2 yg preggy n bru lepas bsalin tu jela...ni x dngan ank branak dia duk bwa,krusi pnjang tu khas ntuk 5@6 org bole duk,haa 1 family dia je kt situ...sya pena bdri spnjang bklinik tu msa tu kaki plak tgah bgkak eh2 yg org tua plak prihatin kt kite yg bapak budak siap bkasih syg lg kt situ😑😑😑 kdang cri jga peti cadangan@aduan kt kkia tu tp xjumpa...

Baru je balik dr kk. Kdg2 tak fhm dgn suami2 yg htr istri cek up, htr tu tak salah, tp tmpt duduk tu bagi lah d ibu2 yg mengandung. Paling kesian tgk yg br lepas bersalin, kendong baby lg. Pernah tgk kat kk, istri yg booking kerusi utk suami duduk. Bila suami tolak, muka istri terus mencuka. Kdg2 htr anak sorang cek up, tp 1 fmly htr, kerusi tu penuh utk mrk duduk tanpa rasa bersalah. Semlm public holiday, harini sesak sgt kat kk ibu & anak.

5y ago

Hari terus sgt. Kalau isnin public holiday, selasa mmg sesak. Berdiri je smtra masuk bilik cek.. Siksa ku juga lah. Mana nak tahan kencing lg, kang pg kencing risau nama dipanggil masuk, 1 hal line panjang kat toilet. Tak kencing, senak semcm rse.

Masa suami teman sy pergi klinik, dia hanya duduk di kerusi kalau tiada ibu2 mengandung yg lain berdiri. Tapi biasanya klinik mmg penuh, dia bawa anak sulung duduk kat tangga luar klinik. Kalau anak nak dgn sy, suami just berdiri kat tepi dinding tgk kami. Tapi yg paling tak best, kalau org tgk sy yg berdiri dibiarkan terus berdiri. Sbb badan sy kecil, lepas tu perut tak nampak sgt mengandung 😂. Dah org ingat sy yg teman org mengandung pula.

Sebab tu bila orang cakap suami tak teman awak pergi klinik ke , saya rasa tak perlu pun . Tak de function . Kalau laki kita ikut pi klinik , satu bazir masa , satu lagi ni lah kejadian dia , duduk kat kerusi yang tak sepatutnya , kalau tak duduk kesian dia menunggu kita kan . Kalau tak perlu tak payah lah melainkan awak ada ramai anak kecil sampai suami kena tolong ikut jaga kan anak .

Betul tu sis.. Smpai ada yg one family 3 4 org dduk.. sya yg sarat bdiri kt sbelah dorg pn dorg tak nmpak.. Hm,sya bknnya bleh bdiri lama..mmg akn pening kepala,dgn kndungan lagi mkin mmbesar,kaki plak sakit 😪 Krusi kat kk bkannya bnyak. Smpai kmi ibu2 mngandung ni trpksa bersila kt lantai.....biarlah malu dripda menahan sakit😧😪

Betul. Tp setakat ni ada yg concern kt kk tmpt saya. Sang suami akan berdiri kt tepi isteri. Ada yg tunggu kt luar. Mcm suami sy, dia tungu kt luar. Unless sy nk terkucil sgt, kaki sakit, sy suruh suami tunggu tmpt kjp. Yelah. Bediri tu menyucuk pinggang. Even perut sy xnmpk besar mcm org lain. Sakit sama je dgn org yg mengandung lain kan.

5y ago

Tp ade tu sy nampak akk ni sarat, jaga lagi 3 anak dok berlari. I wonder mana laki dia. Kesian nampak letih je. Mata pon dah mcm panda

Suami sy mmg ikut setiap kali checkup walaupn dia bru blik keje sbb nk tgk pkembangan bby tp dia akn duduk kt bwh tpi kerusi n bg ibu² lain dduk.. pnh dia tgur ada akk n abg tu, minta bg kerusi yg cuma ada dua tu kpd sy yg baru 6 hari bersalin & ada sorg akk tu pn bru bersalin utk duduk sambil tggu giliran utk ambil drh bby kami..

selalu sya pegi kk memang suami anta dan jemput.sya mmg xbg teman,dh siap baru kol suh jemput.bukan ape,faham je la kkia yg ramai ibu mengandung dan bby yg lebih memerlukkan.biar la kerusi kosong utk dorg duduk.bila memerlukkn pertolongan semasa di kkia,br sya suh teman dlm kk.klau sekadar tca biasa,biasa sya sorg je.

Pasal ni mmg saya geram sgt.. Asal gi kk check up mesti Ada org mcm ni.. Padahal ramai ibu mengandung tersadai berdiri je, yg lelaki2 duduk ni boleh buat xnmpk.. Xde perasaan ke Diaorg ni.. Xfhm laa.. Saya rasa pihak Klinik perlu tampal besar2 tulis untuk peringatan kt org xreti bahasa mcm ni.. Eh emo lakk.. Huhu