Luahan Mommy

Kadang2 sedih juga asal pigi klinik mesti mcm ni kita yg sarat mengandung yg sihat tuu cuba la bertimbang rasa sikit.. Lagi2 yg suami momy2 tu kerr... Bukan apa.. Tpi fikir2 la perasaan org preggy mcm mna lain la klau sakit kita fhm la.. Ni nda2 skit boleh pula main game bagai apanya... Relax jer tengok org berdiri2 dah la kaki skit trus perut pun nak meletus kejang dia

47 Balas

Sbb tu sy xpernh ajk suami teman kalau checkup kat kk sbb sy sndri pun xsuka tgk para2 suami yg sibuk2 duduk kat ruang menunggu utk ibu mengandung ngan pangku baby. Kecuali kalau nk g scan kat swasta. Diaorg ni nampak tapi buat2 tak nampak atau jenis mmg xpeduli..mmg geram.

btol tu. kdg2 skit pulak hati tngok. suami tu tlg la bg kerjasama. istri dia pun perut xnmpak lagi. tp itu ok lagi.yg suami boleh duduk mcm xbesalah sedngkn ad ibu2 tngah sarat n gendong bby. suami sy pun tman jgk. tp bediri ja sblah sy. klw kerusi kosong bnyak bru dia duduk

Sbb tu la klu check up kk sy xbg suami ikut.. Sbb kbnykn suami y ade kat sana buat serabut je dah la ramai sempit.. Xckp kerusi.. Pastu suami y dtg pon sibuk ddk sekali main game.. Xde fungsi pon ade situ.. Klu nak dtg jugak elok la ddk luar xpon ddk je dlm kete..

Rasa macam kena suggest kt kk lah. Letak satu nota besar2 kerusi hanya utk ibu2 mengandung dan baby, bukan untuk bapak2 yang mengandung. Memang sy selalu kena, bapak buat xtau je tgk kita berdiri2 tgh tggu turn dipanggil nurse. Takde perasaan sungguh.

oH kalau kes camni sng ja.. bgtau ja kat lelaki2 itu awak nak duduk.. sbb kerusi mmg prioriti utk ibu2.. saya biasa tunjuk muka cengeng ja hahaha... saya kalau bapak2 yg tolong dukunh baby yg nak dicheck up mmg xde hal.. kalau yg duk main hp mmg nyampah

pernah jugak brhadapan situasi mcmni...dh la baru pas mnum air gula hari tu,tggu nk check perut sbb buat hari yg sama..berdiri je la kite, dgn loya tekaknye..mentang2 kite ni perut x brapa nmpk sgt, die pandang kite cmtu je sambil main game. haihhh..

Geram jugak kadang2 tu, bawak suami tapi isteri perut pun tak nampak lagi, itu satu hal. Yang lagi satu jenis bawak, suami, mak, ayah, kakak, opah pun bawak. Yg ni biasanya masa dalam pantang la.. Lepas tu mak2 yg lain ni kena berdiri..

Betol la..baru2 ni sy pegi klinik.suami yg neman isteri tu leh duduk maen game😏kite bediri pnye la lame sbb kusi xde..xde prasaan ke apa si suami yg takat neman tu?sampaikan bdiri dekat sejam xde kusi trus bp naek😩

Itulah. Geram tgok yang lelaki sibuk nak duduk sebelah wife masing2 padahal sebelah dia ada orang perut dah nak meletop berdiri, and ada juga yang dalam pantang masih berstokin pegang baby di biarkan berdiri.

Kalau sy,sy terus direct sound isteri..Sape yg ngandung sebenarnya..Cuba Ade otak fikir,Ni klinik utk ibu mengandung n ank2..Kalau ease Ade otak bgnlah,to Kalau jenis orak x berhubung..mmg xleh buat ape..