MINGGU KE BERAPA ?

jum kongsi pengalaman dan ketika berapa week ibu² melahirkan first baby ?

MINGGU KE BERAPA ?
469 Balas

38minggu 2hari Sakit perut memulas selepas subuh sampai hospital 12 lebih baru 1.5cm tapi kena tahan sbb 70% potensi bersalin hari yang sama. Contraction kuat start lepas zohor sampai lepas asar keluar lendir dgn darah nurse check 10cm terus masuk labour room lepas tu doktor pecahkan air ketuban tapi tak makan sebab melayan contraction xda tenaga utk teran last sekali doktor decide vakum sebab baby dah berak.kena jahit sikit sebab vakum

5y ago

Tak ambik ubat tahan sakit pun cuma bius masa kena jahit sebab tak rasa apa pun masa jahit tu,Alhamdulillah anak lelaki dah nak masuk 4 tahun pun😊

36week 2days.. Sya kena induce..Sbb Saya nak kena oprate utk buang pundi hempedu..Dah selalu sgt admit ward.. Takut jangkitan kuman mrebak dkt baby.. Alhamdulillah sya brsalin secara normal jgk.. Bru seminggu habis bedah buang pundi hempedu.. 9tahun mnanti cahaya mata,akhirnya penantian kami suami isteri berbaloi..Baby girl sya skrg dah 3m23d .. 😊

5y ago

Tq²..😊😊

38weeks 2 day g kk ada appointment..doktr kk scan air ketuban kurang, refer hosptal..g hosptal doktr check memang kurang dan check bukaan dh 6cm😂nurse n doktr kelam kabut transfer msok labour room..pecah kan air ketuban, tibe2 jntung baby lemah..msa tu dah 7.5cm terus tolak bilik operation..akhirnya emergncy czer

5y ago

yelakan kita pregnant kerap p tandas buang air.. kadang ingt air kencing rupanya air ketuban.. risau jugak.. fuhh harap² okay lah smuanya

Sehari sebelum due . With induce and normal delivery. Masa checkup, doktor kata ketumban kurang . Trus refer hospital . Then doktor bgthu kata bukan sbb ketumban kurang tp dh smpai masa baby nk keluar tgok dunia . So kna bersalin paksa ..alhamdulillah lahir sorg baby boy 2.5kg . 😘

Patutnya 2/8 due lgi 2weeks je tapi doc ckap sebelum 2 weeks baby tk kluar jgak kna serah diri , or lebih dri tarikh bersalin pon kna serah dri jugak sebb doc ckap bahaya baby dlm prut lama ii

39weeks vakum xda tenaga push sb bersalin time puasa .saya bersalin sblum brbuka haha Kena jahit 2kali sb jahitan pertama salah .. So terpaksa dbuka dan djahit kmbali oleh doctor pakar 😪

5y ago

aduhai.. dengar pun terasa ni 😂 , bnyk org ckp doc pelatih.. harap2 tak jadi mcm tu lah.. dh la klau jahit 1st pun bius dh hbih ni kan buka jahit balik.. ingt jahit baju kee 😠 .. harap lepas sembuh luka parut tu cantik balik la.. jgn jadi parut hidup sudah.. tak pasal2 kes naya

Anak first.. xbersalin lagi.. duk menghitung hari.. doktor xbagi lebih 38 weeks sbb GDm on Insulin💪❤️😌.. Moga dipermudahkan urusan kita semua💐..

Anak sulung 38weeks 6days skrg sudah 3 tahun 7 bulan Skrg tengah preg anak kedua 36weeks 2days😍😍🤰🤰 Tunggu hari jak lagi.. Due date 11/08/2020

1st 38 3 hari... 9/4/2014 due sptutnya 19/4/2014 tp awal nk jmpa mamanya,,, Yg second ni skrg bru 37week xtau bila nk kluar... 😊😊😊😁due 25/9/2019

5y ago

Tq sis... 😊😊

kalau diikutkan due yang doc bagi 13/9 , tapi kalau construction terasa awal, inshaallah , awal la kene sorong masuk masuk labour room 😂🤰🏻