MINGGU KE BERAPA ?

jum kongsi pengalaman dan ketika berapa week ibu² melahirkan first baby ?

MINGGU KE BERAPA ?
469 Balas

Minggu ke 38 ❤ Saya jenis aktif suka berjln wlwpun dah sarat, sampai 3hri sblm bersalin sempat lg pergi kenduri rakan sekelas n jln2 d Eon big 😂

5y ago

InshaAllah, saya perut xbrapa besar 😅 smpai mngndung 8bln pun kawan2 xperasan. Tp alhamdulillah bby keluar dgn sihat 3kg n 50cm.

40weeks 1day.. First plan doktor mok induce bcoz overdue, tpi last2 Ceaser sbb bukaan kecil saja 😊.. So far baby boy sihat, smua xde mslah.

1st 👧 38w2d 2nd 👦 38w3d 3rd👧 38w4d Alhamdulillah yg no4 ni pn doc jngka akn brsalin awl jgak mcm abg kakak dia sblm ni...insyallah

First baby 38w..berat baby 3.1kg..deliver induce sbb saya kecik(tinggi 148cm je) n takut baby besar klu tggu sampai due ☺️☺️☺️

sy 37w scr induce.. hmpir 3hr xbuka jln.. last2 dia msukkn dlm lb.. guna induce ubat air plak.. lama jgk dr mghrib.. jam 1 pg br bsalin..

24w..baby prem..twins..smpt hidup 4 hari je d nicu..skrg pregnant for the 2nd time..alhamdulillah..doakan yang baik2 utk kami jgk ye..

5y ago

Aaminn..in shaa Allah..doa yang baik2 utk momy jgk. Tq

baby first 41w. overdue seminggu. tak sempat nak induce die dah keluar. 2nd baby 38w. 3rd baby otw. inshaAllah. hehe.

37 week .. sy kena indunce sbb air ketuban kurang , alhamdulillah skrng ank first sy dah 3 tahun & nk jadi abg dah 😍😍

5y ago

wahh.. tahniah.. sat je masa berlalu kan.. tq share 😁

38minggu.sebab ibu dah demam. Jantung baby laju. Kena induce. Now pregnant baby kedua baru 18weeks.😁

31weeks pramatang tpi alhamdulillah berat dia okey 😌 first baby.. ni nk masuk sec baby harap normal lh ye

4y ago

Sama dengan saya sis 31weeks dah bersalin anak first