Air gula

Jom share kenangan korg minum air gula..hahah..mase 1 st baby..xde mslh..kali nie 2nd baby..pening nk muntah truk..tak sanggupla..bape kali korg minum air gula..hebat tak??hehe

Air gula
48 Balas

2 kali minum air gula & tanpa gagal walopon dimomokkan dengan nak muntah lahh, tak sedap lahh. Sampai 1 tahap nak minum kat swasta sbb ada flavour 😂 pengalaman 1st minum m, masuk je bilik tuu ambik gelas then imagine air tuu rasa air yg kita suka, bandung ke coke ke wtv. Orang sebelah yg masuk dulu dah merah padam muka nak habiskan, kita masuk terus telan sampai habis, sekali sip je. Kalau 2kali sip kompem muntah. Tips dr nurse, bila appt minum air gula, datang awal! Sbb air gula tuu masih suam & tak terasa manis sangat. Kalau dah sejuk dia jd likat & susah sikit nak telan. 🤗

2kali minum untuk first preggy nii. sebb minum ayah ade kencing manis. alhamdulillah dua2 bacaan cantikk tak sangkut. first minum elokk ja sekali tegokkk takde rasa maniss sangatt. kali kedua minum Allahh. perisa oren terlampau pekat air gula terlampau manis sampaii rasa nakk pitam. nurse check tekanan darah dok tanya sebb ape. dah gtauu nak pitam bagi baring kat dlm bilikk baru okayyy.

Saya minum air gula bnyk kali sbb sering muntah.. Habis minum sja muntah.. Sampaila saya jumpa dgn ibu hamil yg sama minum air gula.. Dia ckp dia pun muntah juga lepas minum tp dia ttap check lpas 2 jam.. Klau tak bnyk kali juga dia kena minum air gula.. Sejak tu sy cuba tahan lpas minum then cepat2 pegi tandas utk muntah.. Lpas 2 jam check lagi.. Heehe. Mmg xdpt nk minum gula..

2 kali minum . Dua dua Perisa oren suam . Minum yg pertama kepala pening , nak pitam semua ada . Dh siap amik darah lepas 2 jam , terus muntah keluar semua air gula . Kali kedua minum takde rasa pening muntah semua , punca kena repeat minum air gula yg kedua sebab masa checkup ngan doc , gula dalam darah tinggi . Terus doc suh buat lagi sekali minum air gula . 😂

Anak first ni kne minum... Sejenis xsuke minuman yg manis Sgt, skli kne hadap bnde manis gila ni, trus sakit kepala, plus nk muntah, loya. Habis kan jgk dlm tmpoh 10 min... Balik rumah sbb dkt gn klinik bring n tido. Lps 2 jam dtg blik klinik ambl drh.. Lps tu trus cover blk gn air putih byk2 stu hri trauma dgn bnde manis..

Sy minum sekali je..tak ingt dh masa berapa weeks..alhamdulillah tak sangkut..sy bayangkn minum air tembikai laici.🤣sekali teguk je..takde la teruk..sedap jgk..mgkin sbb lapar..dh puasa semalaman..pastu minum air mineral je...bile dpt air gula..mmg rasa sedap la..😂

4y ago

Sama sis .. mmg manis terok giler. Sbb penah minum camtu skli dua. So no prob

Second preggy kena sekali pastu third preggy 2x masuk kali ke2 tu sangkut lepas sebulan berpantang kena repeat sekali lg yg tu plg teruk rasa nak muntah pening semua ada padahal minum sebelum ni ok ja mgkin sbb xbiasa dgn flavour oren kot

Anak nak masuk 4..pertama kaki minum tu pun masa masuk 7 bulan..takda pgalaman..haha takut muntah suma da tapi sbb puasa dari mlm..siang tu dahaga jd minum je trus n pk positif..relex2 je alhamdulillah berjaya hbiskan n result pn ok😄

Sy kena minum masa 25w. Mula2 rasa takut.. Masa ari kena minum kebetulan sy duduk depan bilik mkmal so sy tgk ibu laim ok saja telan haha. Bila turn sy alhamdulillah sebenarnya air gula tu xde la teruk sgt pun rasa dia hahahah

Anak pertama x minum pun..anak ke 2 pun tak..start minum anak ke 3,4..masa anak ke 4 kena gdm on diet..now pregy 30 weeks.. Minum air gula sekali je hr tu..Gdm on diet jgk..kena buat bsp sebulan sekali..