Tips minum air gula

Boleh share cmne korg minum air gula x mummy2? Next month ni nk kne minum air gula tp cm tkt plk 😅 sbb mcm2 dgr kn.. bg tips sikit cara korg ☺️

19 Balas

Sy bru smlm mnum air gulaa yg.. 1stime plakkkk... d sebabkn bnyk baca bnda y pelik2 laaa mbuatkn kita tkut nk mnum... for me airgulaa xde la teruk sgt... okey jer..... tips dia jgn mnum sikit2.,, klau blh teguk cepat2.... sbb mcm sy smlm, 1x teguk rasa cm best nya,, 2x tegur okey la.., tp bila dk main mnum stop n mnum stop terus rasa cm nk loya.... siap mnum tu terus sy tidur.. after 2jam sy bngn n ambik darah,, lps settle ambik drah bru munathhh ke semuanya😆 sy masih dlm mood alahan lg ha

saya mula minum tu rasa sikit dulu.. lepas tu rasa mcam boleh telan sekli nafas je.. saya teguk sampai habis air gula tu... and masa teguk tu pikir suasana tepi pantai laa.. sebab xnak bagi fikir nak muntah.. alhamdulillah ok... nurse tk bagi minum air masak pun... lepas 2jam tu baru boleh minum..

kalau macam syaa , syaa tutup hidung lepastu minum terus , jangan berhenti henti , nanti rasa nak muntah . minum jaa sampai habis . bilaa dah habis tuuu , akan rasa nak muntah + loyaa , tapi tahan jaa . kalau tak kenaaa minum balik semulaa 😂😅

Klu Saya sblm mnm set dlam otak,msti hbiskan then jgan muntahkan..lps tu tarik nafas dlam2 bsrtakan bismillah..then klu blh puasa btul2 juga jdi mmg trasa dahaga..sebab sya start jam 10 mlm smpi tggu gliran nk air gula tidak mnm lgsng

Ada orang kata minum sekali teguk, tapi for me x boleh, kena minum sikit sikit ambil nafas dulu. Lepas minum tu x boleh dok saja, kena buat sometg, mcm berjalan kt mall ke, bersembang ke kalau x mmg akan rasa nk muntah

Mind set, selawat n doa, bismillah, bwa sebotol air kosong, minum sekali teguk (klu x panas) Saya dulu Air gula panas 😅 kna byk kali teguk Tpi alhamdulillah okay 🥰 Moga diprmudahkan segala urusan sis 😇

Kalau saya sblm nk pi minum air gula tu saye letak minyak angin kt leher n hidung. Pastu pergi Pagi2 dpt kn air yg suram lau air sjuk mmg munth blk lh.. Alhamdulilah dh 3kli minum semua ok dpt hbz kn..

1st tgk gelas tu mana yg kurang sis ambik.2nd minum sekali gus cara perlahan lepas tu si ikan diri main game or berjalan sikit kat luar so x de la kita fikir sgt air gula yg bru minum td.

Puasa start dr jm10pm smpai pagi perut kosong trus minum aik gula..mnum smpai habis smasa masih suam..jgn tunggu sejuk sbb sejuk boleh buat kita muntah.

Ada org ckp tutup idung n minum . Mcm sy xblh sbb rasa nk muntah skli harung mcm tu .. sy minum sikit2 haha lpstu duduk dkt tepi sandar n tidur😂😂