Pregnant and tahu covid

Jika baru tahu pregnant in the same time positif covid perlu buat apa ya ? Boleh makan panadol ? Atau kene jumpa doc

2 Balas

Sis saya skrg ni tgh alami mcm sis, smlm buat test saliva sbb rasa tekak perit. Dpt symptom ni dari family dorang dah 4 org +ve. Skrg kandungan dah 27 mggu, smlam buntu menangis je sbb risaukan baby. Apa perlu saya buat ye? Kuarantin di rumah atau di hospital ? Harini saya ada kne jumpa pakar pemakanan sbb hb low, tu pon saya skip disebabkan dpt tahu +ve😩 share sikit sapa yg pernah kene mcm ni, maaf saya buntu nak buat apa prosedur ibu hamil kne covid ni😭🙏🏻

Tengok poster ni ye, bawa je upt test sbg bukti sbb xde buku pink lg, kan. Mudahan cpt sembuh dgn baik tanpa mudarat 🤲🌻