Minum kopi ketika hamil

Ji mommys nk tnya, ade x yg suke minum kopi wktu hamil, sy xbole mnum susu tekak jd kembang tp bile mnum kopi bdn rs ok ckit bru ade tenaga buat kerja kalaubx melepek je.. bahaya x pd baby kalau amek sehari sekali je

19 Balas

Tanya pendapat dr. Nnt dr terangkan. Nnt jumpa pakar pemakanan boleh tanya dia. Tny nurse pun boleh. Boleh je nk minum tapi ada gap antara makanan/minuman berzat dgn kopi. Bbrp jam slps mcmtu ke. Kopi mengurangkan/menghalang penyerapan zat yg diambil oleh ibu melalui pemakanan & minuman jd bayi akan dpt kurang zat utk membesar. Tak seronok lah kan. Saya pun suka minum mcm nescafe latte tp lps pregnant mmg x minum langsung sbb sy nk apa yg sy mkn/minum baby dpt manfaatnya utk membesar dgn baik.